Traži istinu
88

Spasenija Aranđelović na protestu u Tuzli: Moja kćerka je poginula pod čudnim okolnostima

Piše: A. K.
Foto: Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Grupa građana danas se okupila na Trgu Slobode u Tuzli u znak podrške Spaseniji Aranđelović čija je kćerka Danijela smrtno stradala u saobraćajnoj nesreći u noći sa 24. na 25. novembar 2002. godine.

Dok istraga čija je analiza dva puta do sada vršena kazuje da je Danijela Aranđelović život izgubila u saobraćajnoj nesreći, njena majka Spasenija tvrdi da se prava istina krije od nje i cjelokupne javnosti te da je njena mezimica stradala pod čudnim okolnostima.

Kobne noći Danijela je sjedila u jednom kafiću koji se nalazi u tuzlanskom prigradskom naselju Husino gdje je, prema riječima ključnog svjedoka, konzumirala alkohol.

Međutim, njena majka tvrdi da je alkotest godinama od nje skrivan, a nakon što je došla u posjed na istom je navedeno da u Danijelinoj krvi nije pronađeno prisustvo alkohola.

"Na papiru je zvanično iz Tužilaštva TK navedeno da je u pitanju saobraćajna nesreća i da je ona brzo startala automobilom, te se brzo odvezla. Sve se zasnivalo na izjavi svjedoka koji je lagao da je Danijela konzumirala alkohol. Ne znam zašto se sakrio alkotest do kojeg sam nakon devet godina došla", kaže Spasenija za Klix.ba.

Danijelina majka ne vjeruje u istragu Tužilaštva TK te tvrdi da su dokazi namjerno skrivani.

"U policijskom izvještaju stoji da je Danijela poginula na mjestu nesreće u 23 sata i 10 minuta, dok u potvrdi stoji da je umrla sat i po nakon događaja. I danas dan tražim spis od nadležnog suda i tužilaštva u kojem se nalazi prava istina. Tražim foto dokumentaciju s obdukcije Danijelinog tijela, koju također nisam dobila. S ovog mjesta pozivam Tužilaštvo TK da mi daju foto dokumentaciju i ja ću domah prestati da bilo šta pričam", navodi Spasenija.

Po nalazu tužioca za saobraćajnu nesreću je kriva Danijela koja je automobil po mokrom kolovozu vozila brzinom od 97 kilometara na sat.

Danijela je u smrt otišla s 22 godine, a njena majka se pojavljivala i na skupu "Podrška za Davida" u Banjoj Luci gdje je također iznosila svoju stranu priče.

Na Trgu Slobode u Tuzli danas su se mogli vidjeti i pripadnici grupa "Podrška za Davida", ali i "Podrška za Hameta".

"Danas smo došli kako bi dali podršku ovom skupu, jer želimo poslati jasnu poruku svima da nećemo zatvarti oči niti pred jednim zločinom. Također, želimo postaviti i pitanje koliko se treba napraviti još grupa za pravdu kako bi pravda bila zadovoljena. Šaljemo jasnu poruku svima, posebno mi mladi, da nećemo ići pod zemlju, a da naši roditelji ne znaju šta se s nama desilo", kazala nam je Arnela Banjić iz Doboj Istoka koja je u Tuzlu došla pružiti podršku porodici Aranđelović.