{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Spašena trudnica iz sela Zavajit, dobro se osjeća

S
7.2.2012. u 13:25
0
4
Spašena trudnica iz sela Zavajit, dobro se osjeća
0
Spašena trudnica iz sela Zavajit, dobro se osjeća
Foto: Arhiv
Helikopterska služba Republike Srpske prevezla je u Foču trudnicu Mirjanu Fundup iz sela Zavajit koja je, zbog snježnog nevremena, već dvije noći čekala na prevoz do fočanske bolnice.
Mirjana Fundup, koja je u devetom mjesecu trudnoće, do Zavajita je došla tako što je kroz snijeg prepješačila iz sela Grdijevići, jednog od najudaljenijih u ovoj opštini.

"Osjećam se dobro. Bilo je malo teško dok sam iz mog zaseoka Grdijevići, uz pomoć prijatelja, prebačena do Zavajita. Visok je snijeg gore, ali sam uspjela s njima doći do kumova. Nemam nikakvih problema", rekla je Fundupova.

Njen muž Siniša kaže da su brojna sela i zaseoci u ovoj mjesnoj zajednici odsječeni, jer su putevi potpuno zatrpani snijegom.

"Sretni smo da je sve uspješno proteklo i da nema nikakvih problema. Nije bilo straha, ni panike i Bogu hvala sve se dobro završilo. Čekamo prvo dijete", kaže Siniša.

Helikopterima su danas prebačeni hrana i lijekovi do najudaljenijih sela u kojima žive stari, iznemogli i bolesni.

"Vreće sa hranom i lijekovima sa imenima piloti će izbacivati iznad sela. Ovo smo pripremili u saradnji sa Centrom za socijalni rad, jer se uglavnom radi o socijalno ugroženim licima", rekla je sekretar fočanskog Crvenog krsta Snežana Kovač.

Čedo Zelović, načelnik Opštinskog štaba Civilne zaštite Foča, kaže da je većina sela u ovoj opštini pod snijegom.

"Očekujemo mehanizaciju iz pravca Istočnog Sarajeva koja je sinoć stigla iz Banje Luke. Prioritet nam je da budu pročišćeni regionalni i magistralni putevi prema Trebinju, Sarajevu i Nikšiću. Putni pravac prema Nikšiću je očišćen do Šćepan Polja sa naše strane, ali ostatak puta koji je u Crnoj Gori i dalje je neprohodan za saobraćaj", rekao je Zelović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: