|

SPARKreators liga: Veći interes od kapaciteta, slijede obuke, prvo kolo u aprilu

SPARKreators liga: Veći interes od kapaciteta, slijede obuke, prvo kolo u aprilu
19
Piše: R. D.
15.2.2017. u 18:58
3
komentara
19

dijeljenja
SPARKreators liga: Veći interes od kapaciteta, slijede obuke, prvo kolo u aprilu
Robotička liga učenika osnovnih škola koju je inicirao SPARK iz Mostara proizvela je veći interes nego je iko očekivao, a organizator je uključio i već broj doniranih robota. U narednom mjesecu slijede obuke edukatora, a april nam donosi i prvo kolo lige kad će mladi robotičari suprotstaviti svoja znanja.
Kristina Visković, voditeljica projekata kazala je za Klix.ba da su prezadovoljni odazivom, te da je proces prijava prošao mnogo bolje od očekivanja.

"Što se tiče SPARKreators lige prezadovoljni smo odazivom škola. Uključili smo 348 škola ili udruženja u projekt i svaka će škola dobiti po dva mBot robotića. Budući da smo krenuli s 500 robotića, naknadno smo morali povećati broj na 700 kompleta. Direktori i mentori iz škola iskazali su zaista veliki interes za sudjelovanje i usavršavanje, što nam je jako drago", kazala je Visković.

Za naredni mjesec planirane su dvije isto tako važne aktivnosti, potpisivanje ugovora o donacijama te obuke nastavnika koji postaju edukatori u projektu.

"Prvo, tzv. fizičko kolo planiramo posljednje sedmice u aprilu, a prvo online kolo sredinom maja. Početku lige svi se zajedno radujemo", kaže Kristina Visković.

SPARK će dizajnirati i specijalnu aplikaciju preko koje će učesnici u projektu moći međusobno komunicirati, a sve informacije o takmičenju možete naći na https://spark.ba/sparkreators/.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...