{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sparkasse Bank podržala "Drugi dječiji univerzitet" sa 7.000 KM

5.11.2013. u 11:26
0
0
Sparkasse Bank podržala "Drugi dječiji univerzitet" sa 7.000 KM
0
Sparkasse Bank podržala "Drugi dječiji univerzitet" sa 7.000 KM
Sparkasse Bank je podržala projekt "Drugi dječiji univerzitet u BiH“koji provodi WUS Austrija (World University Service) sa 7.000 KM. Novac je usmjeren u organizaciju projekta te stipendiju za jednog od mališana, a Sparkasse tim je i educirao mališane o finansijskoj disciplini kroz igru.
Cilj projekta je da se kod najmlađih pobudi interesovanje za nauku, tehnologiju, istraživanje te ih se ohrabri u ličnom razvoju, kreativnosti i kritičkom razmišljanju.

WUS Austrija u projektu uvezuje visokoobrazovne institucije, privatne kompanije i osnovne škole, koje zajednički educiraju i stimulišu mališane da uče o stvarima sa kojima se ne susreću u redovnoj nastavi. Ove godine su djeca uzrasta 10-12 godina imala edukacije prilagođene njihovom uzrastu i potrebama na Univerzitetu Mostar.

"Posebnu pažnju posvećujemo edukaciji najmlađih uzrasta, jer su djeca spremna i otvorena da uče. Ne treba propustiti šansu da im se približi pojam banke, štednje, finansijske discipline – sve ono što će im kasnije biti bitno“, rekla je Elmira Lalić, PR Manager Sparkasse Bank.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: