Godinu dana
28

"Sparingom za bolji život": Djeca iz socijalno ugroženih porodica besplatno treniraju taekwondo

Piše: M. N.
Humanitarno volontersko udruženje "Ruku na srce" organizuje projekt "Sparingom za bolji život" koji ima za cilj uključiti djecu iz socijalno ugroženih porodica u sportske aktivnosti.

Realizacija projekta je počela u septembru ove godine, a u njemu učestvuju djeca uzrasta od šest do 18 godina s područja općine Novi Grad Sarajevo. Djecu će obučavati članovi ITF Taekwondo kluba KOREA Sarajevo, a finansira ga općina Novi Grad Sarajevo.

"Trening omogućava razvoj, kako fizičkih sposobnosti, tako i socijalnih vještina. Kako kaže jedan od učesnika ovog projekta, napokon mu se ostvarila želja da trenira neki sport, a posebno ga raduje što se radi o borilačkom sportu. Djeca će uživati u treninzima i narednih 10 mjeseci, a po završetku projekta bit će organizovano polaganje i dodjela priznanja", kazala je Enisa Tiro, predsjednica udruženja "Ruku na srce" koje je idejni tvorac ovog projekta.

"Ruku na srce" je naziv humanitarne organizacije koja okuplja studente s različitih fakulteta Univerziteta u Sarajevu sa zajedničkim ciljem pružanja pomoći i podrške onima kojima je potrebna. Različita interesovanja, oblasti stručnog usavršavanja, kao i različiti segmenti društva u kojima se članovi kreću, povećavaju mogućnost efikasnog rada organizacije. Bave se prikupljanjem novčanih sredstava kada se za to ukaže potreba, volontiraju, pomažu u ostvarivanju postojećih i osmišljavanju novih humanitarnih projekata.

Više informacija o ovom udruženju potražite ovdje.