Konačna odluka
493

Spahija Kozlić je kandidat SDA za gradonačelnika Zenice

E. M.
Spahija Kozlić (Foto: E. M./Klix.ba)
Spahija Kozlić (Foto: E. M./Klix.ba)
Izvršni odbor Stranke demokratske akcije Zenica donio je jednoglasnu odluku da kandidat SDA za gradonačelnika Zenice na predstojećim izborima bude Spahija Kozlić, bivši ministar obrazovanja Zeničko-dobojskog kantona.

Iako se proteklih mjeseci spominjalo dosta imena koji bi mogli biti kandidati, odluka o izboru univerzitetskog profesora Spahije Kozlića donesena je na sinoć održanoj sjednici Izvršnog odbora SDA Zenica.

Tako će Spahija Kozlić biti protukandidat aktuelnom gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću koji će se kandidovati za svoj treći mandat, a za titulu gradonačelnika još će povjerenje građana tražiti i Almir Babajić (SDP) i Hasan Kreho koji je među prvima najavio svoju kandidaturu.

Inače, profesor Spahija Kozlić je rođen 1965. godine u Zenici, od 1992. do 1996. godine bio je pripadnik Armije RBiH i obavljao dužnosti novinara PRESS centra 3. korpusa i glavnog odgovornog urednika Patriotskog lista.

Nakon diplomiranja i magistriranja, 2011. godine doktorirao i stekao zvanje doktora filozofskih nauka, a zaposlen je na Univerzitetu u Zenici.

Za sada još nije poznato da li će i druge političke stranke predložiti svoje kandidate za gradonačelnika za lokalne izbore ili će podržati nekoga od već predloženih.