Spahić: Reisa Kavazovića su jedva izvukli iz rova da bude muftija

A
Anadolija
16.11.2012. u 16:05
0
Spahić: Reisa Kavazovića su jedva izvukli iz rova da bude muftija
0
Spahić: Reisa Kavazovića su jedva izvukli iz rova da bude muftija Hafiz Ismet ef. Spahić
Hafiz Ismet ef. Spahić, odlazeći zamjenik reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini (IZBiH) održao je danas hutbu u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, javlja izvještač agencije Anadolija (AA).
Efendija Spahić je vjernicima čestitao novog reisu-l-ulemu Islamske zajednice u BiH mr. Huseina ef. Kavazovića.

"To je čovjek koji je dijete Islamske zajednice. Ja ga pratim još od medrese, bio sam mu razrednik. On potječe iz jedne čestite, ulemanske porodice. On je odan islamu i Bosni. Jedva su ga iz rova izvukli da bude muftija. Bio je komandir jedne jedinice u Gradačcu. Bez obzira, dakle, što su ga namjeravali postaviti za muftiju, jer je završio šerijatsko pravo na Univerzitetu Al-Azhar u Kairu. Da Allah dž.š. da bude na pravom putu i od koristi muslimanima u ovim krajevima", kazao je hafiz Spahić.

Hafiz Spahić je ovim povodom pozvao Bošnjake da "zbiju redove".

"Zbijmo svoje redove. Ja sam neki dan osjećao poniženje kada u Skupštini BiH naše komšije, da ne kažem dušmani, trljaju ruke i mrino sjede, a Bošnjaci jedni drugima glave skidaju. A oni polahko trljaju ruke... Zaista, živimo u teškom vremenu. Nemamo određene ličnosti koja bi nas mogla povesti u tom političkom životu", rekao je, uz ostalo, hafiz Ismet ef. Spahić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: