{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Spahić pozdravio SSP i najavio promjene na bh. političkoj sceni

F
15.6.2008. u 12:18
0
0
Spahić pozdravio SSP i najavio promjene na bh. političkoj sceni
0
Spahić pozdravio SSP i najavio promjene na bh. političkoj sceni
Predsjedništvo Građanske demokratske stranke (GDS) BiH, kojim je predsjedavao predsjednik GDS-a Ibrahim Spahić, razmotrilo je danas pripreme za lokalne izbore u oktobru ove godine.
Predsjedništvo je konstatiralo da će GDSBiH u skladu s preporukama Glavnog odbora na predstojeće izbore izaći sa stručnim, mladim i sposobnim kandidatima za općinska vijeća i načelnike. GDSBiH je uvjeren da ove snage mogu realizirati program GDS-a BiH za jačanje lokalnih i regionalnih zajednica i ostvarivanje evropskog koncepta građanske BiH, saopćeno je iz GDS-a BiH.

Predsjedništvo je posebno skrenulo pažnju da se u predstojećim izborima mora voditi računa o podršci stotinama hiljada nezaposlenih i obespravljenih, razvojnim programima koji će osigurati zapošljavanje, kao i pitanjima sigurnosti u općinama i gradovima. Zbog ekonomske i socijalne krize i nesposobnosti lokalnih ograna vlasti potpuno je uzdrman mir i sloboda građana naročito djece i starih.

Predsjedništvo GDS-a pozdravilo je izlazak nacionalnih manjina prvi put na izbore. Predsjedništvo GDS-a BiH je također zaključilo da se u narednom periodu mora naći adekvatan smještaj za 2750 porodica u kolektivnim centrima, 3750 porodica bez električne energije, 690.000 građana koji se nalaze na rubu siromaštva, 45.000 porodica bez ostvarenog prava na dom i 1% povratnika zaposlenih u organima vlasti u prijašnjim mjestima stanovanja.

Ovo je dio naše akcije, istaknuto je, koju ćemo, zajedno sa Savezom udruženja - Udrugom izbjeglica, raseljenih lica i povratnika u BiH, realizirati na osnovu platforme koju je GDSBiH prvi potpisao s ovom uglednom organizacijoom koja se bori za građanska prava i slobode u cijeloj BiH.

Predsjednik GDS-a BiH Ibrahim Spahić pozdravio je potpisivanje sporazuma o pridruživanju s EU koji će 16. juna BiH potpisati u Briselu s predstavnicima EU, ističući da je ovo jedan od najznačajnijih koraka prema reintegraciji BiH u modernu Evropu, zajednicu koja bi trebala bitno doprinijeti smanjenju socijalnih, ekonomskih i političkih tenzija u bh. društvu i otvoriti nove perspektive za bolji život, posebno mladima.

Obraćajući se učesnicima sjednice Predsjednistva GDS-a BiH, Spahić je naglasio da će i ustavne promjene i regionalizacija u BiH biti ubrzani i općeprihvaćene u našoj zemlji. BiH očekuje niz političkih, dramatičnih i iznenađujućih preokreta koji će pokazati da je za izgradnju normalne evropske države potrebno, prije svega, poštovanje građanskih prava i sloboda bez bilo kakve diskriminacije. Spahić je najavio veliko presvlačenje na bh. političkoj sceni.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: