Član SOS porodice
96

SOS Dječije selo u Njemačkoj objavilo inspirativni video o bh. glumcu Rijadu Gvozdenu

Piše: M. N.
Njemački SOS Kinderdorf snimio je inspirativni film o poznatom bh. glumcu Rijadu Gvozdenu koji je i sam bio dio SOS porodice kao dječak.

Cilj filma o našem Rijadu jeste pokazati da je snove moguće ostvariti, a da je SOS porodica, uz pomoć dobrih ljudi i donatora, tu da im pomogne na tom putu.

"Rijad je rano ostao bez majke. Njegov otac je sam želio odgojiti devetero djece, ali nije uspio. Rijad je došao u SOS selo u Gračanici. U njemu su djeca mogla učiti i pronaći svoju sudbinu. Rijad je danas uspješan glumac", navodi se u traileru za film.

Rijad je majku izgubio kada je imao devet godina, a potom je ostao i bez oca. Topli dom pružili su mu u SOS Dječijem selu Gračanica. Oni su postali njegova druga porodica koja je bila uz njega sve vrijeme i davala mu vjetar u leđa. Završio je Srednju saobraćajnu školu u Gračanici, ali životni putevi odveli su ga u potpuno drugačijem smjeru. Postao je jedan od najboljih mladih glumaca koji iza sebe ima veliki broj predstava i filmova na kojima je radio s uglednim stručnjacima.

"Rat je uništio njegovo djetinjstvo, danas besplatno uči djecu da glume. Pomozite da nastavimo krug. Podržite SOS sela širom svijeta", poručuju iz ove organizacije.

SOS Dječija sela su internacionalna organizacija koja već 69 godina djeluje u 134 zemlje širom svijeta, na svih pet kontinenata, pružajući podršku prvenstveno djeci bez roditeljskog staranja kroz porodični model brige, ali i svoj ostaloj djeci kroz Programe jačanja porodica, edukativne programe, zdravstvene centre, škole i druge aktivnosti u zajednicama. U BiH su nastala 1994. godine, a prvo selo napravljeno je 1996. godine. O načinima na koje možete podržati njihov rad informišite se na zvaničnoj web stranici.