BiH
0

Sony nagradio mlade filmaše

Sarajevo-x.com
U Sarajevu je ispred Katedrale, održana svečana dodjela nagrada Sony nagradne igre "Ispucaj i ti svoj HD film3", koja je organizirana u sklopu 14. Sarajevo Film Festivala. Uz proglašenje najboljih filmova, te uručenja nagrada njihovim autorima, Sony i MobilMedia su ovom prilikom prisutnima predstavili, i uz pomoć plesača demonstrirali, svoj novi proizvod Rolly.

Najboljim filmom ove godine u nagradnoj igri "Ispucaj i ti svoj HD film3" proglašen je film Šumska priča, autora Adya Karačića koji je osvojio SONY Handycam HDR TG3. Drugo mjesto i SONY Handycam DCR SR35E, dobio je Adnan Murselović za film Izgubljeni život, a treće mjesto i kurs snimanja kao nagradu osvojio je Emir Handžo sa filmom Crveni karton. Prisutni gosti i novinari, imali su priliku i pogledati pobjedničke filmove.

U periodu trajanja nagradne igre "Ispucaj i ti svoj HD film3", od 15. jula do 15. avgusta ove godine, pristiglo je 13 autorskih radova, kratkih filmova, koje su uz stručni žiri predvođen Moamerom Kasumovićem, svi ljubitelji filma mogli pogledati i ocijeniti na stranici www.sony.ba.

"Kratki filmovi koje sam pregledao, dokaz su da u našoj zemlji ima mnogo mladih neafirmisanih autora kojima treba dati priliku da pokažu svoje ideje, što je evo Sony učinio kroz nagradnu igru u okviru SFF-a", izjavio je ovom prilikom Moamer Kasumović, predsjednik žirija.

Kompanija Sony u BiH, svoju sklonost prema filmskoj umjetnosti i SFF-u, pokazala je kroz višegodišnje sponzorstvo ove prestižne manifestacije i kroz slične projekte i nagradne igre koje svake godine organizuje za mlade, još nedokazane režisere.

Sony je predstavio i novi proizvod Rolly, koji je privukao veliku pažnju prolaznika i izazvao zbunjene poglede. Plesači su se i takmičili u imitiranju "plesne koreografije" Rollyja. Ovaj novi izum Sonyjevih inženjera simpatična je kombinacija robota i MP3 Playera. Osim što reproducira pjesme u MP3 formatu, Rolly i pleše, a sve to je propraćeno blještavim svjetlosnim efektima.

"MobilMedia", kao autorizovani Sony partner za BiH, jedini je i prvi lanac prodavnica tehničke robe u Evropi, u kojoj će se od jeseni ove godine moći kupiti Rolly i to isključivo putem rezervacije. Uz ovaj simpatični uređaj, tinejdžeri će moći uživati uz vrlo prihvatljivu cijenu, od oko 700 KM.

Za sve one koji žele biti među prvih 50 vlasnika ovog uređaja u Evropi i za to dobiti certifikat, mogu ga rezervirati u najbližoj trgovini "MobilMedie" ili putem web stranice: www.mobilmedia.ba. Novi Sonyjev uradak, trenutno je dostupan samo u Japanu.