{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sonja Biserko o nacionalizmu i sadašnjim prilikama u Srbiji

S
10.8.2009. u 10:57
0
11
Sonja Biserko o nacionalizmu i sadašnjim prilikama u Srbiji
0
Sonja Biserko o nacionalizmu i sadašnjim prilikama u Srbiji
U okviru Četvrte međunarodne konferencije „Jedinstvo i pluralnost u Europi“ profesor Ivo Banac održat će svoje četvrto predavanje s naslovom „Nacionalizam i sadašnje balkanske prilike“.
Organizator ovog složenog programa odlučio je ove godine da, nakon navedenog predavanja profesora Banca, organizira predavanje Sonje Biserko, predsjednice Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji, s naslovom „Nacionalizam i sadašnje prilike u Srbiji“.

Ta su dva predavanje predviđena kao komplementarna. U njima će biti prikazani rezultati istraživanja o stanju, sadržajima i perspektivama najvažnijih destruktivnih sadržaja balkanskih nacionalizama i njihovih povezanosti s političkim ideologijama u državama zapadnog Balkana.

Sonja Biserko (Beograd) je predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji i član Međunarodne federacije helsinških komiteta za ljudska prava. Napisala je i uredila više knjiga proučavajući kolaps Jugoslavije, ratnih zločina, i radikalizaciju društva u Srbiji. Neke od njih su sljedeće. Radicalisation of the Serbian Society: collection of documents, editor (1997), Srebrenica: se souvenir pour l'avenir, group of authors (2005), Milošević vs Jugoslavija 1-2, editor (2006), Srebrenica - od poricanja do priznanja, editor (2006).

Predavanje je otvoreno za javnost i bit će na engleskom jeziku uz konsekutivni prijevod.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: