{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Solana pozdravio sporazum s Vlašića

N
29.4.2005. u 21:00
0
0
Solana pozdravio sporazum s Vlašića
0
Solana pozdravio sporazum s Vlašića
Visoki predstavnik Evropske unije (EU) za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana pozdravio je danas sporazum koji su lideri političkih stranaka u Bosni i Hercegovini postigli o reformi policije BiH.
Ovosedmični sporazum postignut poslije pregovora predstavnika političkih stranaka iz Republike Srpske i Federacije BiH na planini Vlašić, predstavlja ključni korak k uspostavljanju moderne policijske službe koja će se boriti protiv kriminala i služiti građanima, ocijenio je Solana.

On je posebno istaknuo da sporazum predstavlja i značajan korak u procesu ispunjavanja obaveza BiH u okviru Studije izvodljivosti za zaključenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju BiH s EU-om.

U saopštenju koje je objavio Solanin ured, on je poručio da je izuzetno važno da političari u BiH nastave posao koji su uspješno počeli sve dok sporazum s Vlašića ne bude konačno usvojen.

Zbog toga je vrlo značajno da parlamenti oba entiteta u BiH ratificiraju taj sporazum do kraja maja, kako bi bilo nastavljeno ispunjavanje obaveza iz Studije izvodljivosti i otvoreni pregovori o zaključenju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, istaknuo je Solana.

Solana podsjeća da je EU aktivno angažiran u BiH, posebno istaknuvši policijske snage EU-a (EUPM) koje pružaju neprekidnu tehničku i praktičnu pomoć u procesu reforme policije u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: