{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Solana pozdravio napredak koji je BiH postigla u ustavnim reformama

F
18.4.2006. u 08:59
0
0
Solana pozdravio napredak koji je BiH postigla u ustavnim reformama
0
Solana pozdravio napredak koji je BiH postigla u ustavnim reformama
Visoki predstavnik Evropske unije za zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana pozdravio je danas napredak koji je Bosna i Hercegovina postigla u ustavnim reformama, saopćeno je iz Solaninog ureda.
"Pozdravljam napredak koji je Bosna i Hercegovina postigla u ustavnim reformama. Nakon višemjesečnih pregovora, paket mjera sa širokom stranačkom podrškom proslijeđen je parlamentu. Ovi amandmani predstavljaju važan prvi korak kako bi se osiguralo da centralne institucije zemlje efikasnije funkcioniraju u ispunjavanju evropskih standarda”, izjavio je visoki predstavnik EU za zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku.

Solana je izjavio da bosanskohercegovački parlamentarci ove sedmice imaju priliku uputiti pozitivan signal Evropi da je Bosna i Hercegovina spremna i sposobna sama provesti reformu.

“Ovo je samo prvi korak u dugom procesu. Razgovori o ustavnoj reformi će biti nastavljeni nakon oktobarskih izbora», zaključio je predstavnik Evropske unije za zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: