{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Solak: Zbog potencijalnih opasnosti aviobomba još uvijek nije detonirana

29.6.2014. u 16:56
37
36
Solak: Zbog potencijalnih opasnosti aviobomba još uvijek nije detonirana
37
Solak: Zbog potencijalnih opasnosti aviobomba još uvijek nije detonirana
Lokacija gdje je pronađena aviobomba (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Aviobomba teška pola tone koja je jučer pronađena u sarajevskom naselju Boljakov potok i jutros transportovana u krug firme "Pretis" u Vogošću, zbog potencijalnih opasnosti još uvijek nije detonirana, rekao je u izjavi za Klix.ba Fahrudin Solak, v. d. direktora Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ).
"Radi se o strašno puno eksploziva koji predstavlja opasnost čak i prilikom detonacije za koju se izvrše sve pripreme. Bomba se trenutno nalazi na sigurnoj lokaciji u krugu 'Pretisa', gdje je planiramo i uništiti", rekao je Solak za Klix.ba.

Istakao je da postoji mogućnost da silina eksplozije u zrak vertikalno odnese opasne materijale, te na taj način ugrozi avione ili helikoptere koji bi se našli u blizini lokacije.

"Iznad 'Pretisa' letovi svakako nisu dozvoljeni, ali činimo sve da detoniranje bude u potpunosti sigurno i da ne dođe do ugrožavanja života. Očekujemo da ćemo do četvrtka izvršiti sve potrebne pripreme i najave dežurnim službama, kao i EUFOR-u. Nadam se da ćemo tog dana uspješno detonirati ovu bombu", rekao je Solak.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: