Nove mjere
360

Solak: Tražimo najbolju soluciju, nemoguće je zaustaviti život policijskim satom

I. Č.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Priprema se uvođenje policijskog sata u terminu od 20 do 5 sati na području cijele Bosne i Hercegovine, potvrđeno je za Klix.ba.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara predložio je ministrici finansija FBiH Jelki Miličević i direktoru Federalne uprave civilne zaštite Fahrudinu Solaku da se na području Federacije BiH od večeras uvede policijski sat, što nam je potvrdio i Fahrudin Solak. Međutim, tvrdi da traže najbolju soluciju.

"Vidjet ćemo da li ćemo ići preko Ministarstva sigurnosti BiH da se uvedu jednake restrikcije na području cijele BiH, da nikome ne pravimo probleme, ili će restrikcije biti posebno uvedene u FBiH i posebno u RS-u. Cilj je da ne pravimo bespotrebne probleme sugrađanima koji preko RS-a idu na posao ili slično", kazao je Solak.

Navodi kako su uvođenje policijskog sata razmatrali još prije tri dana i da konačnu odluku tek treba da donesu.

"Upravo se o tome ponovo raspravlja. Nemoguće je u potpunosti zaustaviti život policijskim satom. I tada će biti potrebno da rade ljekari, policajci, vatrogasci, novinari... Mnoštvo ljudi kojima morate dopustiti da se kreću u tom periodu", kazao je Solak za Klix.ba.

Napominje kako je u ovoj situaciji najbitnije donijeti odluku koja je provodiva.

"Svaku naredbu koju donesemo imat će svoj cilj i efekte, i bit će donesena tako da može biti primjenjiva sa jasnom naznakom koga obuhvata. Mi smo razmišljali o nekom periodu totalno obustave. Vidjet ćemo da li ćemo donijeti odluku da se zabrani kretanje za više od jedne osobe, i na ulicama, i u automobilima... Vidjet ćemo na koji način ćemo te stvari rješavati", istakao je Solak.