{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Softić: U naredna dva dana u Parlamentu rasprava o gradnji novih elektrana u FBiH

F
18.2.2008. u 12:06
0
0
Softić: U naredna dva dana u Parlamentu rasprava o gradnji novih elektrana u FBiH
0
Softić: U naredna dva dana u Parlamentu rasprava o gradnji novih elektrana u FBiH
Predsjedavajući Predstavničkog doma Federalnog parlamenta Safet Softić, najavljujući za naredna dva dana sjednice ovog doma u Sarajevu, danas je saopćio da se na jednom od tih zasjedanja očekuje rasprava o prijedlogu Federalne vlade za uvođenje stranih strateških partnera u pripremu gradnje, gradnju i korišćenje novih elektrana u Federaciji.
Ova rasprava bila je najavljena za 30. januar, ali je tadašnje zasjedanje, nakon iscrpljivanja drugih tačaka dnevnog reda prekinuto, a da nije započela rasprava o gradnji novih elektroenergetskih objekata.

Predstavničkom domu preostalo je da se u naredna dva dana, na posebnoj vanrednoj sjednici, izjasni i o izmjenama aktuelnog federalnog zakonodavstva o privatizaciji te mjerama koje su za ozdravljenje ovog procesa predložili poslanički klubovi Socijaldemokratske partije BiH i Bosanskohercegovačke patriotske stranke «Sefer Halilović». Jedan od njihovih prijedloga je donošenje zakona o reviziji privatizacije.

Safet Softić je u svojstvu predsjedavajućeg najavio još jednu, također vanrednu sjednicu Doma.

Njena tema je sigurnosna situacija u FBiH. Bit će održana sutra, a najdirektniji povod za njeno sazivanje je maloljetničko nasilje ispoljeno u posljednje vrijeme u FBiH, posebno u Sarajevu, kazao je Softić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: