Organi će odlučiti
18

Softić: SDA će do kraja aprila predstaviti svog kandidata za člana Predsjedništva BiH

Klix.ba
Safet Softić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Safet Softić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović je u svojim javnim istupima ranije govorio o potencijalnom kandidatu ove stranke za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a spominju se Denis Zvizdić, Šefik Džaferović, Safet Softić i Adil Osmanović.

Safet Softić, potpredsjednik SDA i delegat u državnom Domu naroda, kazao je za Klix.ba da je Izetbegović predstavio imena koja su dostojna da budu kandidati za poziciju člana Predsjedništva, ali nije bio voljan da govori o svojim ambicijama za tu poziciju.

"Kad je riječ o mom stavu, ima kandidata kojima bih ja ustupio prednost, ukoliko bih se pitao za takvu stvar. Međutim, s obzirom na to da je pred nama aktivnost koja bi trebala podrazumijevati da svi općinski i kantonalni odbori izvrše predlaganje kandidata, mislim da ne bi bilo korektno da bilo koga preferiram u ovom trenutku", kazao je Softić.

Softić je napomenuo da treba omogućiti organima i infrastrukturi SDA da kažu ko ima najveće šanse.

"Lično ne osjećam nikakav poriv da učestvujem u ovoj kampanji. Ja imam svoj stav, ali ne bi bilo korektno da ga iznosim u javnost", rekao je Softić, dodavši da će SDA krajem aprila sasvim sigurno predstaviti svog kandidata za člana Predsjedništva BiH.