{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Softić: Nisam pretjerano zadovoljan učinkom parlamenta u 2007. godini

F
23.12.2007. u 09:52
0
0
Softić: Nisam pretjerano zadovoljan učinkom parlamenta u 2007. godini
0
Softić: Nisam pretjerano zadovoljan učinkom parlamenta u 2007. godini
Predsjedavajući Predstavničkog doma Federalnog parlamenta Safet Softić očekuje bolje učinke aktuelnih vlasti u BiH u narednoj godini.
Softić, koji, prema izjavi Agenciji FENA, nije pretjerano zadovoljan radom institucija vlasti, pa ni Federalnog parlamenta u ovoj godini, napominje da je ipak bilo rezultata, a kao najznačajniji na nivou BiH cijeni parafiranje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju BiH s Evropskom unijom.

Govoreći o uzrocima nedovoljne učinkovitosti 2007.-oj godini, pa i Federalnog parlamenta, on ističe kašnjenje u formiranju vlasti nakon prošlogodišnjih općih oktobarskih izbora u BiH. Tada je izgubljeno dragocjenih pola godine i samim tim je izgubljen zamah. Zato su problemi, pa i oni socijalne prirode, rješavani po principu pukog gašenja požara u poodmakloj fazi. Tako je radio i Federalni parlament, rješavajući posljedice, više nego uzroke negativnih pojava, komentar je Safeta Softića.

U idućoj godini on očekuje znatno bolje rezultate najvišeg zakonodavnog tijela Fedaracije, na čijem je čelu.

Naročito se nada da će već u prvom kvartalu 2008. Parlament potvrditi projekt jedan zakon - jedan fond koji Vlada FBiH obrazlaže kao objedinjavanje zakonske legislative u Federaciji koja se odnosi na boračku populaciju te oformljenje zajedničkog fonda za finansiranje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: