BiH
0

Softić: BiH stoji iza tužbe protiv Srbije i Crne Gore za počinjen genocid

FENA
Foto: Nacional
Foto: Nacional
Agent tužbe BiH protiv Srbije i Crne Gore pred Međunarodnim sudom pravde u Haag Sakib Softić izjavio je sinoć kako naša zemlja u cjelini stoji iza te tužbe, a da je on zastupa ispred svih bh. naroda.

Gostujući u programu RTV Republike Srpske Softić je naglasio da strana koja u BiH počinila genocid nije spremna da se suoči sa stvarnosti i ponovio da sa srbijanske strane nije stigla niti jedan ozbiljna ponuda da se spor riješi diplomatskim putem.

''Ozbiljna ponuda bi morala sadržavati priznanje genocida jer se on uistinu zbio i to niko ne može poreći'', kazao je Softić.

Savjetnik srbijanskog Predsjednika za haška pitanja Jovan Simić izjavio je sinoć da Beograd nije zabrinut najavljenom presudom i sporu koji BiH vodi protiv Srbije i Crne Gore pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu.

''Nadam se da će presuda biti u korist Srbije i Crne Gore, jer nema dokaza da je Srbija izvršila agresiju na BiH'', ocijenio je Simić u programu RTRS-a. Ponovio je da su u BiH dogodio građanski rat za koji su, kako je rekao, odgovorni Tuđman i Milošević dodajući da ni jedan narod nije kriv za ratna stradanja.