{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Socrates: Stabilna BiH u EU je politička investicija cijele Evrope

F
1.2.2006. u 15:29
0
0
Socrates: Stabilna BiH u EU je politička investicija cijele Evrope
0
Socrates: Stabilna BiH u EU je politička investicija cijele Evrope
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Adnan Terzić danas je u Lisabonu prezentirao premijeru Portugala Jose Socratesu provedene reforme tokom implementacije evropskih standarda u bh. društvu, što je rezultiralo uspješnim početkom pregovora o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju.
Premijer Socrates je potvrdio potpunu privrženost priključenju Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji i izrazio spremnost Portugala da pomaže BiH svim sredstvima, uključujući ekspertske i tehničke pomoći, radi lakšeg i bržeg zaključenja pregovora o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju.

On je istakao da Portugal podržava proširenje Evropske unije i naglasio da je stabilna i prosperitetna BiH kao punopravna članica EU politička investicija cijele Evrope.

Predsjedavajući Terzić izrazio je zahvalnost za razumijevanje, podršku i spremnost Portugala za pomoć BiH i naglasio da brzina priključenja EU treba da zavisi samo od spremnosti zemalja da provode reforme.

Dogovoreno je da će Vlada Portugala uputiti tim eksperata u BiH koji će pomoći u pripremu Bosne i Hercegovine za prihvatanje standarda EU tržišta i olakšanja birokratskih prepreka u pokretanju biznisa.

Predsjedavajući Terzić pozvao je premijera Sokratesa da posjeti BiH tokom ove godine, što je on sa zadovoljstvom prihvatio. Također je zahvalio za aktivnu pomoći Vlade Portugala u obnovi Bosne i Hercegovine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: