{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Socijalni dan u Goraždu: Učenici školske klupe zamjenili radnim mjestima

Piše: E. A./Klix.ba
19.10.2018. u 17:58
117
14
Socijalni dan u Goraždu: Učenici školske klupe zamjenili radnim mjestima
117
Srednjoškolci Lokalnog tima Goražde Asocijacije srednjoškolaca u BIH treću godinu zaredom učestvuju u socijalnom danu koji se održava u još 39 lokalnih zajednica. Na ovaj način mladi jedan dan u godini školske klupe zamjene radnim mjestima, dok se novac koji zarade donira u svrhe finansiranja omladinskih projekata širom BiH.
Lamija Hadžić, glasnogovornica Lokalog tima u Goraždu podsjeća da je na ovaj način podržan projekat "Festival omladinske umjetnosti" koji je priređen u julu ove godine.

"Socijalnim danom svi uče i svi dobivaju, srednjoškolci su dobili priliku da osjete klimu radnog prostora i vide kako je provesti osam sati na radnom mjestu, te svojim angažmanom mogu pomoći sebi pri odabiru budućeg zanimanja i istovremeno pomoći vršnjacima da realizuju svoje ideje. Škole omogućavaju svojim učenicima određeni vid praktične nastave, a kompanije ulažu u lokalnu zajednicu i mlade ljude svoga grada koji su snaga i moć današnjeg društva. AsuBiH je implementirao do sada dva "Socijalna dana", a Lokalni tim Goražde je učestvovao u oba. Prošle godine radilo je ukupno 1078 srednjoškolaca koji su stekli svoje praktično iskustvo u preko 300 preduzeća, a ASuBiH je odoborio 26 lokalnih inicijativa u iznosu od blizu 15 000 KM. Kao i prošle, Goražde je grad nositelj projekta i ove godine, imali smo srednjoškolce na 35 radnih mjesta i naravno učestvovale su sve srednje škole na području BPK Goražde", kaže Lamija.

Ističe da su podršku dobili i od nadležnih Ministarstava obrazovanja i nauke u BiH, te će srednjoškolci od ASuBiH-a dobiti opravdanje za odsustvo sa nastave.

"Zahvalni smo svima koji su nam pružili podršku i vjetar u leđa, ustupili nam svoja radna mjesta i omogućili da osjetimo kako je to provesti 8 sati na poslu", dodaje Lamija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: