Milorad Dodik
0

Socijalne prodavnice postale "pomodarstvo"

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Premijer RS-a Milorad Dodik nije protiv otvaranja socijalnih prodavnica u tom bh. entitetu, ali smatra da se osobama u stanju socijalne pomoći može pomoći na drugi način.

On kaže da se entitetska vlada neće baviti pitanjem otvaranja tih prodavnica, ističući da je "sada pomodarstvo“ da se to radi.

"Neko je na bazi toga napravio određenu vrstu promocije“, tvrdi Dodik i navodi da se moraju znati jasni uvjeti za otvaranje takvih prodavnica.

On je danas u izjavi novinarima u Banjoj Luci rekao da se zalaže da se osobama, koje su u stanju socijalne potrebe, pomogne, a da treba onemogućiti da u takvim prodavnicama bude spekulacija i zloupotreba te djelatnosti.

O mogućnosti otvaranja trgovina s jeftinijim osnovnim namirnicama za socijalno ugrožene kategorije stanovništva razgovarano je na sastanku ministra trgovine i turizma RS-a Predraga Gluhakovića s predstavnicima sindikata Privredne komore Srpske, Asocijacije proizvodnih preduzeća, Asocijacije samostalnih trgovaca, Ministarstva finansija, Porezne uprave RS-a i Udruženja poljoprivrednih proizvođača.

Zaključeno je da se sačini posebna informacija koja će se dostaviti entitetskoj vladi na razmatranje.