Burno zasjedanje
6

Socijalistička partija stala iza Petra Đokića: Potvrdili isključivanje tri člana

A. D.
Foto: RTRS
Foto: RTRS
Na današnjoj sjednici Glavnog odbora Socijalističke partije održanoj u Doboju, potvrđena je odluka predsjednika Petra Đokića za isključenje tri člana ove stranke Gorana Selaka, Maksima Skoke i Milenka Savanovića.
Sjednica Glavnog odbora je održana nakon što je predsjednik Đokić isključio iz stranke predsjednika Gradskog odbora u Banjoj Luci Gorana Selaka, šefa Kluba poslanika u Narodnoj skupštini RS-a Maksima Skoku i bivšeg ministra Milenka Savanovića.

Skoko je rekao novinarima u Doboju da će uložiti žalbu na ovu odluku jer je, kako je naveo, Glavni odbor sazvan mimo Statuta partije. On je rekao da će u Narodnoj skupštini Republike Srpske nastaviti da djeluje kao predsjednik Kluba poslanika SP do konačne odluke statutarne komisije o isključenju, prenosi RTRS.

Prema njegovim riječima, Klub poslanika SP u NSRS čini petoro od ukupno njih sedmoro.

Uoči zasjedanja GO danas u Doboju grupi članova koji su autobusom stigli iz Banje Luke nije dozvoljeno prisustvo sjednici, ali su oni probili blokadu na ulazu i ušli u salu. Nakon toga su članovi Glavnog odbora stranke tražili da interveniše policija i izbaci ih. Ubrzo nakon toga oni su napustili salu.

Poslanici SP u Narodnoj skupštini RS zatražili su ranije od premijera RS-a Radovana Viškovića smjenu Đokića. Javno tužilaštvo RS-a detaljno istražuje odluke koje je donosio ministar u Vladi RS u slučaju poslovanja EFT Rudnik i Termoelektrana Stanari.