Ogradili se
30

SNSD upozorio na lažni profil Milorada Dodika na Twitteru

Klix.ba
Screenshot
Screenshot
Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) objavio je na Twitteru upozorenje o lažnom profilu predsjednika ove stranke i aktuelnog predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji je nastao jučer na ovoj društvenoj mreži.

Naime, već neko vrijeme na Twitteru se može vidjeti profil s autentičnom biografijom Dodika, no iz SNSD-a su napomenuli da to nije profil njihovog predsjednika.

"Obavještavamo javnost da ovo nije nalog Milorada Dodika. Milorad Dodik nema naloge na društvenim mrežama", napisali su.

Inače, na ovom profilu se mogu vidjeti poruke poput "sve što gledamo i slušamo posljednjih dana iz FBiH nam govori da se tamo sistematski njeguje javnost koja ne prihvata realnost, odnosno Republiku Srpsku, što automatski u Srpskoj proizvodi javnost koja ne prihvata #BiH #Srpska #Dodik" ili "ni 1992. godine muslimani-Bošnjaci nisu bili spremni da prihvate da ovdje žive i drugi narodi koji polažu jednako pravo na zemlju u kojoj su rođeni i na kojoj vijekovima žive. Danas, 27 godina kasnije, i dalje ne prihvataju tu činjenicu, samo što, umjesto oružjem..."