RS
0

SNSD tuži "Blic" zbog lažnih navoda o ubistvu Garića

SRNA
Glavni odbor Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ saopštio je danas da će tužiti "Blic" zbog tvrdnji koju je ovaj list plasirao na naslovnoj strani i u tekstu da "iza ubistva funkcionera SDS-a Branislava Garića stoji SNSD-a", a za koju nisu priloženi nikakvi argumenti nijednog validnog organa.

"U današnjem broju vašeg lista objavili ste tekst, na naslovnoj i na unutrašnjim stranama, povodom konferencije za štampu koju je održao SDS i na kojoj je grubim političkim insinuacijama optužio vlast za ubistvo njihovog stranačkog funkcionera u Doboju, a osumnjičenog doveo u vezu sa članovima SNSD-a u Doboju. Bezuslovno demantujemo tvrdnje koje su iznijeli smutljivci iz SDS-a, a vaš list plasirao kao činjenicu na naslovnoj strani", kaže se u pismu Glavnog odbora SNSD-a upućenog redakcijama "Blica" u Banjaluci i Beogradu.

Glavni odbor SNSD-a naglašava da je "Blic" otišao i 10 koraka dalje i na naslovnoj strani iznio tvrdnju da "iza ubistva stoji SNSD".

"Moramo da vas upozorimo da ste se, kao medij, stavili u ulogu istražnog organa, tužioca i suda, te ste se time uključili u opštu hajku na SNSD, koja se iz sarajevskih i inostranih krugova vodi prema ovoj, najjačoj stranci u Republici Srpskoj i BiH. Kao medij na to nemate pravo", ističe se u pismu Glavnog odbora SNSD-a, pod naslovom "Iza koga stoji žBlicž"?

U pismu se  upozorava "Blic" da se već duže vrijeme ponaša kao politička stranka, kao politički protivnik. 

"Nemamo ništa protiv toga, ali onda morate prestati biti novina i morate se registrovati kao politička stranka i ići na izbore. Kao medij nemate pravo da se ponašate istovremeno i kao politička stranka", kaže se u pismu.

Glavni odbor SNSD-a podsjeća da ova stranka nikada nije imala  lokalnu vlast u dobojskoj opštini i nije ni na koji način mogla učestvovati, niti neko od njenih  članova i funkcionera, u odlukama koje su se odnosile na djelovanje jednog preduzeća koje se bavi gradnjom, a što je u isključivoj nadležnosti lokalne vlasti.
"Osumnjičeni, kao vlasnik preduzeća koje je izvodilo obimne radove u dobojskoj opštini, nije bio član SNSD-a i ni na koji način se ne može povezati njegov lični čin sa SNSD-om", naglašava se u pismu Glavnog odbora SNSD-a upućenom dnevnom listu "Blic".

Glavni odbor SNSD-a od "Blica" zahtijeva da na istom grafičkom prostoru na naslovnoj strani objavi  tekst ovog pisma.