{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SNSD tuži "Blic" zbog lažnih navoda o ubistvu Garića

S
28.4.2009. u 17:23
0
2
SNSD tuži "Blic" zbog lažnih navoda o ubistvu Garića
0
SNSD tuži "Blic" zbog lažnih navoda o ubistvu Garića
Glavni odbor Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ saopštio je danas da će tužiti "Blic" zbog tvrdnji koju je ovaj list plasirao na naslovnoj strani i u tekstu da "iza ubistva funkcionera SDS-a Branislava Garića stoji SNSD-a", a za koju nisu priloženi nikakvi argumenti nijednog validnog organa.
"U današnjem broju vašeg lista objavili ste tekst, na naslovnoj i na unutrašnjim stranama, povodom konferencije za štampu koju je održao SDS i na kojoj je grubim političkim insinuacijama optužio vlast za ubistvo njihovog stranačkog funkcionera u Doboju, a osumnjičenog doveo u vezu sa članovima SNSD-a u Doboju. Bezuslovno demantujemo tvrdnje koje su iznijeli smutljivci iz SDS-a, a vaš list plasirao kao činjenicu na naslovnoj strani", kaže se u pismu Glavnog odbora SNSD-a upućenog redakcijama "Blica" u Banjaluci i Beogradu.

Glavni odbor SNSD-a naglašava da je "Blic" otišao i 10 koraka dalje i na naslovnoj strani iznio tvrdnju da "iza ubistva stoji SNSD".

"Moramo da vas upozorimo da ste se, kao medij, stavili u ulogu istražnog organa, tužioca i suda, te ste se time uključili u opštu hajku na SNSD, koja se iz sarajevskih i inostranih krugova vodi prema ovoj, najjačoj stranci u Republici Srpskoj i BiH. Kao medij na to nemate pravo", ističe se u pismu Glavnog odbora SNSD-a, pod naslovom "Iza koga stoji žBlicž"?

U pismu se upozorava "Blic" da se već duže vrijeme ponaša kao politička stranka, kao politički protivnik.

"Nemamo ništa protiv toga, ali onda morate prestati biti novina i morate se registrovati kao politička stranka i ići na izbore. Kao medij nemate pravo da se ponašate istovremeno i kao politička stranka", kaže se u pismu.

Glavni odbor SNSD-a podsjeća da ova stranka nikada nije imala lokalnu vlast u dobojskoj opštini i nije ni na koji način mogla učestvovati, niti neko od njenih članova i funkcionera, u odlukama koje su se odnosile na djelovanje jednog preduzeća koje se bavi gradnjom, a što je u isključivoj nadležnosti lokalne vlasti.

"Osumnjičeni, kao vlasnik preduzeća koje je izvodilo obimne radove u dobojskoj opštini, nije bio član SNSD-a i ni na koji način se ne može povezati njegov lični čin sa SNSD-om", naglašava se u pismu Glavnog odbora SNSD-a upućenom dnevnom listu "Blic".

Glavni odbor SNSD-a od "Blica" zahtijeva da na istom grafičkom prostoru na naslovnoj strani objavi tekst ovog pisma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: