Milorad Dodik
0

"SNSD računa na apsolutnu pobjedu na izborima"

SRNA
Milorad Dodik
Milorad Dodik
Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) nesumnjivo je postao lider političkog života u Republici Srpskoj /RS/ i partija koja računa na apsolutnu pobjedu na predstojećim opštim izborima u BiH, izjavio je danas u Bijeljini predsjednik SNSD-a Milrad Dodik.

On je ocijenio da je ta pobjeda SNSD-a značajnija za RS nego za samu stranku, prije svega, kako bi se nastavila politika kontinuiteta i očuvalo dostojanstvo RS.

"U tom pogledu mislim da je jasno da je alternativa koja postoji jednom ovakvom konceptu dostojanstvene RS upravo alternativa koja bi učinila RS nedostojanstvenom i koja bi dovela RS još prije četiri godine u bezizlaznu sitaciju", rekao je danas Dodik novinarima u Bijeljini.

On je istakao da ljudima treba objasniti ovu situaciju, s obzirom da se šire raznorazne glasine i podmetanja.

"Naravno da ima pojedinačnih problema i stvari koje su mogle biti bolje, ali smatram da je SNSD učinio sve što je moglo da se učini kako bi RS bila i politički i institucionalno stabilna, da ima određeni stepen socijalne stabilnosti, te da ima i ekonomski razvoj koji je najvidljiviji kroz činjencu da je u prošloj godini industrijska proizvodnja u RS rasla 19 odsto, a u Federaciji BiH pala za 11 odsto", rekao je Dodik.

Na sastanku sa Opštinskom organizacijom SNSD-a Bijeljina, Dodik je podsjetio da ova stranka nastavlja da podržava sektor poljoprivrede, te da se u tom pogledu ovih dana u Semberiji dijele i nafta i đubrivo za proljećnu sjetvu.

"Oni koji nisu izmirili obaveze iz prošle godine, međutim, ne mogu računati da će ove godine koristiti ta prava i mislimo da je to i fer i korektno", rekao je Dodik, koji je i premijer Republike Srpske.
Dodik je dodao da će biti nastavljena ulaganja u značajne projekte na području opštine Bijeljina, podsjetivši da je za vrijeme oba njegova mandata na tom području realizovano dosta projekata koji su obilježili infrastrukturu grada.

"Žao nam je što lokalna vlast ovdje ne vodi računa o mikroproblemima kakvi su, recimo, stanje ulica, koje su katastrofalne u ovom gradu. Mi nastavljamo i uplatili smo već 12 milona KM za projekat bolnice, u završnoj fazi je izvedbeni projekat i to će vrlo brzo krenuti u konceptu koji smo ranije predstavili u ovom gradu. Čekamo da opština izvrši svoj dio i nesporno je da je i austrijska vlada već obezbjedila 15 miliona evra", rekao je Dodik.

On je dodao da će u ovoj godini, takođe, biti nastavljena izgradnja obilaznica puta za Ugljevik i Zvornik, te podsjetio da je Vlada RS uspjela u ovoj i prošloj godini da rehabilituje prehrambeni semberski gigant "Savu".

Na skupu Opštinske organizacije SNSD-a Bijeljina analizirane su trenutne organizacijske sposobnosti s ciljem afirmisanja do sada postignutih rezultata, kao i budućeg dobro organizovanog djelovanja.

Predsjednik Opštinske organizacije SNSD-a Bijeljina Milica Marković ocijenila je da ova organizacija svakim danom ima sve veći broj članstva, dodavši da je za posljednjih osam i po mjeseci taj broj uvećan za 2 500.

Ona je ocijenila da će bijeljinski SNSD, ukoliko bude sinhronizovan i kompaktan kao do sada, postići dobar rezultat na predstojećim izborima i dati doprinos kako bi SNSD na predstojećim izborima bila pobjednička partija.
"Svaka aktivnost i dalji preduzeti korak mora biti dobro osmišljen i mora mu se znati jasan cilj", navela je Markovićeva tokom sastanka sa rukovodstvom SNSD-a, predsjednikom Miloradom Dodikom, potpredsjednikom Nikolom Špirićem, te izvršnim sekretarom Rajkom Vasićem.

Današnji sastanak Opštinske organizacije SNSD-a Bijeljina prvi je u nizu sastanaka sa rukovodstvom stranke koji će biti održani u narednom periodu, odnosno do predstojećih opštih izbora u BiH.