{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SNSD poziva na prekid kontakta sa Raffiem Gregorianom

F
11.1.2008. u 15:39
0
0
SNSD poziva na prekid kontakta sa Raffiem Gregorianom
0
SNSD poziva na prekid kontakta sa Raffiem Gregorianom
Izvršni sekretar Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Rajko Vasić pozvao je danas sve političke i administrativne subjekte u Republici Srpskoj da prekinu svaki kontakt sa prvim zamjenikom visokog predstavnika u BiH Raffi Gregorianom, negirajući njegove tvdnje o "madijskom mraku, torturi i neslobodi medija u RS-u".
"Bolje da bude u konstruktivnom mraku nego na destruktivnoj sceni", rekao je Vasić komentirajući jučerašnji
sastanak Gregoriana sa predstavnicima pojedinih nevladinih organizacija, analitičara i medija, te optuživši ga da pokušava da se promovira u vođu opozicije u RS-u.

Vasić je na pres-konferenciji u Banjoj Luci kazao da je jučerašnji Gregorianov sastanak sa "određenom amorfnom grupom čiji članovi nemaju nikakvu grupnu ni pojedinačnu političku težinu, tipičan pokušaj da se organizira još jedan udar na RS".

Ističući da se OHR treba da odredi oko "ovakvog ponašanja svog visokog djelatnika", Vasić je kazao da ukoliko do toga ne dođe smatrat će to kao njihov dalji gubitak kredibiliteta.

Naveo je i da postupak Raffia Gregorijana znači; da je to "još jedna potvrda da OHR u ovom obliku ne treba BiH, da nakon zatvaranja krize policije i krize vlasti otvara se kriza demokratije u RS-u, te da se ekonomski napredak i institucionalna stabilnost u RS-u nastoje narušiti ili zaustaviti po svaku cijenu, kao i da je očita podvojenost u OHR-u, jer najmanje jedna struja vodi svoju neobuzdanu destabilizirajuću politiku, da neki dijelovi OHR-a imaju svoje medije i svoje igrače na javnoj i političkoj sceni te da je u BiH odnjegovana velika grupa plaćenika koja se poslije rata koristi za brojne projektirane i manipulativne poslove..."

Vasić je poručio Gregorianu da je vlast u RS-u izabrana na demokratski izborima i djeluje po ustavnim i zakonskim procedurama što je jedino mjerilo demokratičnosti, te da su "tzv. opozicionare, nezavisne intelektualce i analitičare stvorili sami mediji u RS-u u želji da imaju i nova mišljenja osim mišljenja političara, što treba pozdraviti".

On navodi da Gregorian ili bilo ko drugi "od dušebrižnika", treba da predoči validne pokaze da je nekome zabranjen medijski prostor a ne da lažima opravdava laži", kao i da "na ovaj način baš Gregorian vrši pritisak na medije i pokušava da ubije i taj dio javnosti kao što je od rata u BiH njegovano podaničko i plaćeničko novinarstvo u kome danas niko ne smije da kaže ništa ni OHR-u, ni Gregorianu niti bilo kom ambasadoru ili dijelu međunarodne zajednice".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: