Odbacili optužbe
455

SNSD: Povrijeđivanje Miladina Stanića nema političku pozadinu

D. Be.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) saopćeno je da je narodni poslanik SDS-a Miladin Stanić danas povrijeđen u porodičnom sukobu koji nema nikakve veze s politikom.
"Izražavamo žaljenje što je došlo do povređivanja poslanika Stanića, ali i osudu što lični problem imovinske prirode, koji godinama ima sa rođakom koji je i pucao na njega, Stanić pokušava da stavi u politički kontekst", saopšteno je iz SNSD-a.

U saopštenju se navodi da SNSD očekuje od Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i nadležnog tužilaštva da svoj posao završe u skladu sa svojim zakonskim ovlaštenjima i da cijeli slučaj dobije sudski epilog.

Podsjetimo, Srpska demokratska stranka (SDS) uputila je bezrezervnu podršku Miladinu Staniću, šefu Кluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini RS-a na koga je danas pucano u Prnjavoru usred dana.

"Кao stranka osuđujemo brutalni napad i ranjavanje našeg poslanika. Da li ovaj napad ima i političku pozadinu o čemu već sad postoje određene indicije, odgovor treba da daju nadležni organi u najkraćem mogućem roku", saopćeno je.

Stanić je medijima kazao da napad ima političku pozadinu i da iza svega navodno stoji osoba iz SNSD-a te da ne vjeruje ni policiji.