|

SNSD-ovi parlamentarci nisu podnijeli ostavke u delegacijama zahvaljujući kojima putuju po svijetu

SNSD-ovi parlamentarci nisu podnijeli ostavke u delegacijama zahvaljujući kojima putuju po svijetu
133
Piše: Er. M.
24.8.2017. u 11:43
139
komentara
133

dijeljenja
SNSD-ovi parlamentarci nisu podnijeli ostavke u delegacijama zahvaljujući kojima putuju po svijetu Foto: Arhiv/Klix.ba
Zastupnici i delegati SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH napustili su članstvo u parlamentarnim komisijama koje sjednice održavaju na teritoriji BiH, ali ne i članstvo u delegacijama zahvaljujući kojima parlamentarci o trošku građana u toku mandata obiđu pola svijeta.
S obzirom na to da zastupnici i delegati ne dobivaju naknade za članstvo u parlamentarnim komisijama i delegacijama, jedino logično opravdanje za nedosljedan potez SNSD-ovih zastupnika jeste činjenica da kao članovi delegacija imaju priliku putovati po svijetu.

To nije slučaj s parlamentarnim komisijama čije su aktivnosti isključivo vezane za domaća pitanja i razmatranje tačaka koje će se naći na dnevnom redu Zastupničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Informaciju o tome da SNSD-ovi parlamentarci nisu podnijeli ostavke u delegacijama Parlamentarne skupštine BiH potvrdila nam je zastupnica SNSD-a u Zastupničkom domu PSBiH Milica Marković.

Inače, Parlamentarna skupština BiH ima devet delegacija i šest grupa koje su zadužene za međunarodne aktivnosti, a čiji članovi su zastupnici i delegati iz oba doma PSBiH.

Što se tiče SNSD-ovog kadra, Milica Marković članica je Delegacija Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) i bh. Delegacije u Parlamentarnoj skupštini zemalja frankofonskog govornog područja (PSF), Nebojša Radmanović član je Delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Centralnoevropske inicijative (CEI) i Delegacije u Parlamentarnoj skupštini Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (PSSEECP), Dušanka Majkić članica je bh. delegacije u Parlamentarnoj skupštini Sjevernoatlantskog saveza (NATO), Sredoje Nović član je Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Interparlamentarnoj uniji (IPU), a Dragutin Rodić iz DNS-a član je Delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (PSSEECP).

Pored toga, Dušanka Majkić, Sredoje Nović i Nikola Špirić ostali su članovi Grupe za susjedne zemlje, Milica Marković i Miroslav Milovanović članovi Grupe za zapadnu Evropu, Staša Košarac, Lazar Prodanović i Nebojša Radmanović članovi Grupe za srednju i istočnu Evropu, Dragutin Rodić član Grupe za Aziju, Miroslav Vukovljak i Sredoje Nović članovi Grupe za Afriku i zemlje Bliskog istoka te Prodanović član Grupe za Sjevernu i Južnu Ameriku, Australiju, Okeaniju i Japan.
Prijavi grešku


Komentari (139)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...