Ko koga predstavlja?
147

SNSD-ov ministar šalje saopćenje o posjeti štandu Srbije na EXPO-u, o štandu BiH ni riječi

M. G.
Foto: Expo Serbia/Klix.ba
Foto: Expo Serbia/Klix.ba
Delegacija Ministarstva komunikacija i saobraćaja Bosne i Hercegovine, predvođena ministrom Vojinom Mitrovićem, posjetila je paviljone izlagača brojnih zemalja na Svjetskoj izložbi Expo 2020 Dubai, između ostalog Republike Srbije.

Ovako izgleda službeno saopćenje Ministarstva komunikacija i saobraćaja Bosne i Hercegovine poslano povodom službene posjete delegacije ministarstva ovom sajmu.

Ovo je posebno znakovito ako se uzme u obzir da su SNSD-ovi ministri u Vijeću ministara BiH glavni krivci za to što je Kanton Sarajevo na sebe morao preuzeti organizaciju učešća BiH na EXPO-u u Dubaiju, s obzirom na to da su blokirali odluke kojim bi država na sebe preuzela ovaj zadatak.

U saopćenju je dalje navedeno da je delegaciju Bosne i Hercegovine dočekao direktor paviljona Srbije Igor Kovačević, koji je Mitrovića upoznao o temi nastupa Srbije na Expo 2020 Dubai "Srbija stvara ideje: Inspirirani prošlošću, oblikujemo budućnost", a gosti su imali priliku uživati u brojnim izložbenim postavkama koje predstavljaju čuvene srpske naučnike i inovatore od Nikole Tesle, Mihajla Pupina, Milutina Milankovića do savremenih srpskih umjetnika, sportista, inovatora i kreativnih stvaralaca.

Sagovornici su istakli odlične bilateralne odnose i zajedničke projekte na daljnjem uvezivanju dviju zemalja i razvoju ekonomija, a istaknuto je da Srbija svojim prisustvom na EXPO 2020 u Dubaiju daje kontinuiran doprinos razvoju regiona.

Ovo je sav sadržaj službenog saopćenja Ministarstva komunikacija i saobraćaja Bosne i Hercegovine. Štand naše zemlje, čije bi interese Mitrović trebao zastupati, u saopćenju se uopće ne spominje, tako da je gotovo sigurno da ga Mitrović nije ni obišao.