BiH
0

SNSD optužuje "sarajevske političare" za neparafiranje sporazuma BiH s EU

FENA
Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) saopćio je danas da "javnost u BiH treba da zna da je odluka Evropske unije da ne parafira Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju s BiH posljedica sarajevske spletkaške politike, vještačke, antiustavne i antidejtonske unitarizacije".

U saopćenju SNSD navodi da je "ta politika dovela zemlju u stanje nepotrebne podjele i blokirala mnoge" zajedničke institucije.

"Konačno je propala namjera sarajevskog političkog kruga da unitarizaciju zemlje i evropski put za BiH obavi visoki predstavnik i pripadajuće mu osoblje", kaže se u saopćenju SNSD-a i navodi da je "stoga jeftina politička propaganda lidera SDA o tome da su krivci političari iz RS-a koji, tobože, tri i po godine sprječavaju reformu policije".

SNSD navodi da "treba jasno reći da su krivci oni koji hoće da centraliziraju policiju pod isključivu sarajevsku vlast i oni koji godinama lažu o 200.000 ubijenih Bošnjaka, o agresiji koju je izvršila Srbija i drugo".

U soapćenju SNSD poziva sve političke faktore u BiH "da se iz prostora ratne propagande i skutova međunarodnih predstavnika vrate u ustav, a Evropa će nas onda lako vratiti na put pridruživanja i stabilizacije".