Izbori 2022
1.2k

SNSD odlučio: Dodik kandidat za predsjednika RS-a, Cvijanović za Predsjedništvo BiH

N. V.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Predsjedništvo SNSD-a je na današnjoj sjednici donijelo konačnu odluku o kandidatima za Predsjedništvo BiH, predsjednika RS-a, ali i druge kandidatske liste za državni i entitetski parlament.
Kako saznajemo, kandidat za člana Predsjedništva iz reda srpskog naroda bit će Željka Cvijanović kako je ranije i najavljivano. Protivkandidati bit će joj SDS-ov lider Mirko Šarović, DNS-ov Nenad Nešić i SDP-ov kandidat Vojin Mijatović.

Cvijanović je već jednom 2014. godine bila u utrci za Predsjedništvo kada je izgubila od Mladena Ivanića sa nekoliko hiljada razlike u glasovima.

Za predsjednika RS-a kandiduje se Milorad Dodik, a oponent mu je PDP-ova kandidatkinja Jelena Trivić.

U 16:00 sati će u Bosanskoj Gradišci biti održan Glavni odbor stranke nakon čega će ovo biti i zvanično saopćeno javnosti, kao i informacije o imenima sa kandidatskih lista za Parlamentarnu skupštinu BiH i Narodnu skupštinu RS-a.

Prema informacija Klix.ba, nositelji lista bit će Nebojša Radmanović, Obren Petrović, Radovan Višković i još nekoliko SNSD-ovih poznatih članova u ukupno devet izbornih jedinica.

Poznato je i ko neće biti na tim listama s obzirom na to da ih Dodik očigledno čuva za Dom naroda, a to su Dušanka Majkić, Nikola Špirić, Lazar Prodanović, Sredoje Nović i Dušica Šolaja.