|

SNSD neće doći na sjednicu: Vijeće Evrope je važno, ali im je važno i novo Vijeće ministara

SNSD neće doći na sjednicu: Vijeće Evrope je važno, ali im je važno i novo Vijeće ministara
21
Er. M.
22.6.2019. u 09:37
99
komentara
21

dijeljenja
SNSD neće doći na sjednicu: Vijeće Evrope je važno, ali im je važno i novo Vijeće ministara Foto: Arhiv/Klix.ba
Delegati SNSD-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH neće se pojaviti na hitnoj sjednici državnog organa zakonodavne vlasti, a koju je za ponedjeljak zakazao predsjedavajući Bakir Izetbegović.
Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Lazar Prodanović kazao nam je kako se sjednice ne mogu zakazivati jednostrano.

"Izbor delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope je važan, ali je također važno i da Predsjedništvo Bosne i Hercegovine predloži kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH", kazao nam je Prodanović.

Kako kaže, ako će se istovremeno rješavati obje stvari to predstavlja ohrabrujući potez političara u Bosni i Hercegovini.

"Ako je samo jednostrano, onda nisam baš siguran da će uspjeti", rekao je Prodanović za Klix.ba.

Delegatkinja SNSD-a i zamjenica predsjedavajućeg Kluba delegata iz reda srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić Oslobođenju je potvrdila kako delegati iz SNSD-a neće doći na zakazanu sjednicu Doma naroda PSBiH.

"Suštinski razlog je to što ništa nije dogovoreno u vezi sa imenovanjem Zorana Tegeltije za mandatara za sastav Vijeća ministara, tako da nije ispunjen taj zahtjev. Ne može se na silu zakazivati sjednica. Takvi pokušaju djeluju dječije i naivno i ne priliče ozbiljnim ljudima", rekla je Majkić.

Inače, SNSD u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH ima četiri od pet delegata. Tako dresove političke stranke Milorada Dodika u državnom organu zakonodavne vlasti brane Sredoje Nović, Dušanka Majkić, Nikola Špirić i Lazar Prodanović. Peti delegat iz reda srpskog naroda je Mladen Bosić, a koji je član SDS-a.

Već je poznato da neće biti moguće održati sjednicu Doma naroda PSBiH ukoliko se SNSD-ovi delegati ne pojave na njoj. Deblji kraj u svakom slučaju izvlače građani Bosne i Hercegovine iz čijih džepova se svaki mjesec parlamentarcima redovno isplaćuju enormno visoke plaća uprkos tome što ne rade ništa.

Na dnevnom redu hitne sjednice koju je predsjedavajući Doma naroda PSBiH Bakir Izetbegović zakazana za ponedjeljak nalaze se dvije tačke i to izbor članova stalnih komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i imenovanje članova Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe
Prijavi grešku


Komentari (99)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...