Milorad Dodik
0

"SNSD ne prihvata da stranci vode sastanke"

SRNA
Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com
Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik ponovio je tokom današnjeg sastanka sa zvaničnicima SAD i EU stav ove stranke da ne može učestvovati u političkim razgovorima u plenumu koje bi vodili i modelirali stranci, te da samo dogovor domaćih političara može da napravi pomake u BiH.

''Prenijeli smo danas ovaj stav, kao i stav da nisu problem razgovori na bilateralnoj osnovi koje bi stranci modelirali... Ovo je bila prilika da iznesem svoje viđenje načina na koji se može relaksirati situacija u BiH'', izjavio je Dodik nakon sastanka sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Stjuartom Džonsom i direktorom Sekretarijata Savjeta EU za zapadni Balkan, istočnu Evropu i centralnu Aziju Zoltanom Martinuszom.

On je naglasio da je osnovna stvar da je potreban politički dogovor, koji je moguć ako neko od domaćih političkih lidera sazove sastanak.

"Na tom sastanku i ja bih prisustvovao. Taj sastanak ne mogu da vode i modeliraju stranci, ali nemam ništa protiv da prisustvuju'', prenio je Dodik novinarima svoje stavove iznesene na sastanku.

On je naglasio da za SNSD ne postoji butmirski proces, ali da postoje neka otvorena pitanja koja su sada na dnevnom redu.

''Preambiciozno se krenulo u ovaj proces. Njega, na neki način, treba zatvoriti'', istakao je Dodik.