|

SNSD najbliži ponovnom predlaganju Špirića za mandatara

SNSD najbliži ponovnom predlaganju Špirića za mandatara
0
F
FENA
1.12.2007. u 14:51
0
komentara
0

dijeljenja
SNSD najbliži ponovnom predlaganju Špirića za mandatara
Predsjednik Vlade i SNSD-a Milorad Dodik kazao je danas da je njegova stranka spremna da ponovo predloži kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, jer joj mjesto i pripada i najbliža je rješenju da na toj funkciji ponovo bude Nikola Špirić, ali da s njim još o tome nije razgovarao.
"Moram da vidim šta su Špirićevi lični i politički motivi za prihvatanje ili neprihvatanje odluke da ponovo bude mandatar za sastav Vijeća ministara BiH", precizirao je Dodik na pres-konferenciji u Banjoj Luci.

Uvjeren da će se brzo riješiti određena pitanja oko odluke visokog predstavnika o izmjenama i dopunama Vijeća ministara, te da će se brzo riješiti pitanje izbora Vijeća ministara BiH.

Dodik očekuje da se u izmjenama i dopunama Zakona o Vijeću ministara BiH eliminira bilo kakva mogućnost preglasavanja, a kroz određena tumačenja koja će biti sastavni dio odluke visokog predstavnika od 19.oktobra.

On je naveo da SNSD-e čeka da se riješi i pitanje tumačenja izmjena i dopuna Zakona o Vijeću ministara BiH, te da će tada dati svoj konačan stav.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.