BiH
0

SNSD: Možemo i bez PDP-a

FENA
Izvršni odbor Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) zaključio je danas da je SNSD spreman da nastavi da vrši vlast na svim nivoima i bez PDP-a, odnosno bez njihovih kadrova.

„Razgovarali smo o neprimjernim i negativnim zahtjevima PDP-a i jasno smo zaključili da oni imaju za cilj destabilizaciju političke situacije u RS-u, zbog čega su neprihvatljivi i odbijamo ih“, kazao je predsjednk Izvršnog odbora SNSD-a Nebojša Radmanović.

SNSD nema namjeru, dodao je, da se više bavi ovim pitanjima.

PDP je nedavno postavio pred SNSD nekoliko uvjeta u kojima se traži da se Vlada više posveti ekonomskim pitanjima, razvoju istočnog dijela RS-a, kao i da Glavna služba za reviziju javnog sektora ispita pojedine privatizacije preduzeća u RS-u, a ne komisija koju je formirala Vlada RS-a.

Radmanović je u izjavi novinarima, nakon sjednice Izvršnog odbora SNSD-a u Banjoj Luci, rekao da su ti uvjeti „nepotrebni i da SNSD i bez PDP ima kapaciteta za vođenje RS-a“.

Naglasio je da je SNSD najjača stranka u RS-u, „koja ima skoro apsolutnu vlast i ne može prihvatiti ultimatume od bilo koga“.