{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SNSD: Kriza u BiH nije uvezena iz Beograda

F
20.11.2007. u 12:03
0
0
SNSD: Kriza u BiH nije uvezena iz Beograda
0
SNSD: Kriza u BiH nije uvezena iz Beograda
Visoki funkcioner SNSD-a Rajko Vasić ne slaže se s ocjenom lidera Stranke za BiH Harisa Silajdžića da je najnovija kriza u BiH uvezena iz Srbije, već ističe da je produkovana u samoj BiH "dugogodišnjim nastojanjem da se BiH antiustavno unitarizira".
"Sadašnja kriza nije uvezena. Ona je u samom nukleusu BiH i posljedica je sukoba unitarističke, centralističke i decentralizirane koncepcije BiH, a visoki predstavnik je samo dolio malo ulja na tu vatru", rekao je Vasić.

Istaknuo je da, ukoliko sarajevski političari "odstupe od promjena Daytonskog mirovnog sporazuma, od vještačke i antiustavne centralizacije i unitaruzacije, nestat će i generatora krize".

Vasić ističe da SNSD ima svoj stav o RS-u kao trajnoj kategoriji u BiH, bez obzira na to kako će se riješiti pitanje Kosova.

"Tu se stvari neće promijeniti, bez obzira na to šta se dešava u okruženju", kazao je on.

Ističući da bi Silajdžić sa svojim iskustvom trebalo da bude realan političar, Vasić je na pres-konferenciji u Banjoj Luci kazao da su susjedne zemlje na raznorazne načine i u raznim fazama učestvovale u kreiranju krize ili toka rata i Hrvatska i Srbija, a to su, tvrdi, historijske činjenice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: