Ne biraju metode
42

SNSD koristi resurse Doma zdravlja za predizbornu kampanju u Srebrenici

D. Be.
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Da je iskorištavanje javnih preduzeća i ustanova za promociju političkih stranaka i njihovih kandidata postalo praksa pokazuje primjer iz Doma zdravlja Srebrenica, gdje je organizovana akcija promocije zdravlja i prevencije bolesti koju je podržao Aktiv žena Općinskog odbora SNSD-a Srebrenica.

Očito je da nadležni u Javnoj zdravstvenoj ustanovi Dom zdravlja Srebrenica ne vide ništa sporno u tome da u vrijeme žestoke predizborne kampanje Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) koristi resurse zdravstvene ustanove kako bi lakše došao do građana i prenio im stranačke poruke.

Zbog toga su prije nekoliko sati na svojoj Facebook stranici odlučili obavijestiti javnost o besplatnim uslugama mjerenja šećera u krvi i krvnog pritiska uz savjete u vezi s primjenom zdravih životnih navika.

"Logističku akciju je podržao Aktiv žena OO SNSD Srebrenica. Akcija se provodi pod sloganom 'Podijelite energiju' i predstavlja naš skroman doprinos obilježavanju Svjetskog dana srca 29. septembra", saopćili su iz Doma zdravlja u Srebrenici.

Do sada je urađeno više od 500 mjerenja za 267 korisnika, a reakcije građana Srebrenice su pozitivne, kazali su u Domu zdravlja.