{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SNSD "kooperant američke administracije"

F
5.8.2008. u 16:14
0
3
SNSD "kooperant američke administracije"
0
SNSD "kooperant američke administracije"
Srpska demokratska stranka (SDS) smatra da je nacionalna retorika SNSD-a "produkt dobre potke američkih lobističkih kuća", kako bi, navodi SDS, neprimjetno prošlo ono što SNSD radi.
U današnjem saopćenju SDS navodi da izjavom kako je "uradio sve da razgradi strukture na kojima je Karadžić izgradio svoju stranku", te da je zahtjev američke administracije bio da se zabrani SDS "kako bi bile osigurane i ojačane snage u RS-u koje su kooperativne sa Zapadom", odnosno Biljana Plavšić i Milorad Dodik, bivši visoki predstavnik u BiH Volfgang Petrič još jedanput potvrdio da su smjene i progoni funkcionera SDS-a imale za cilj slabljenje RS-a i otvaranje puta za dolazak na vlast "kooperativnih snaga" koje će taj zadatak realizovati.

SDS podsjeća javnost i na skorašnju vijest da je američka administracija uskratila decenijsku pomoć SNSD-u, te da je ona trebalo da stvori iluziju kako se SNSD promijenio i nije više "kooperant američke administracije". Ustvari, tvrdi SDS, američka administracija završila je program finansiranja političkih partija u BiH, pa stoga nije riječ ni o kakvom "uskraćivanju pomoći" već o čistom marketingu.

Također, podsjećaju i na izjavu bivšeg visokog predstavnika u BiH Kristijana Švarc-Šilinga u kojoj je "otvoreno priznao" da je Milorad Dodik pod zaštitom američke administracije.

U saopćenju SDS podsjeća i da su “umjesto obećanog referenduma, poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH u posljednje dvije godine prenijeli više od 30 nadležnosti RS-a na nivo BiH”.

Ova stranka, između ostalog, dodaje da je “posebno indikativno odbijanje Milorada Dodika da parlament RS održi vanrednu sjednicu i pošalje jasan odgovor Sarajevu i dijelu međunarodne zajednice koji suđenje Radovanu Karadžiću pokušavaju pretvoriti u suđenje RS-u”.

SDS ističe i da je pored svih progona, smjena i pritisaka, ostala snažna partija koja će uložiti sve svoje kapacitete da zaustavi “derogiranje i razvlašćivanje RS-a u režiji vlasti i njenih stranih mentora”.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: