{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SNSD i PDP ostaju u koaliciji

F
1.2.2008. u 18:48
0
0
SNSD i PDP ostaju u koaliciji
0
SNSD i PDP ostaju u koaliciji
Lideri SNSD-a i PDP-a Milorad Dodik i Mladen Ivanić dogovorili su na današnjem sastanku, na kojem je razgovarano o koalicionim odnosima dvije stranke, da bi trebalo nastaviti zajedničko učešće u pregovorima oko ustavnih promjena.
Zaključeno je također da će nadležni predstavnici stranaka razgovarati o pitanjima koja se odnose na određene aktivnosti Vlade i zajedničko učešće na lokalnim izborima.

Dodik je na pres-konferenciji nakon sastanka kazao da je razgovarano o pitanjima saradnje u proteklom periodu i u budućnosti, te konstatirano da je ta saradnja posebno bila dobra tokom razgovora na nivou BiH kada su, naveo je, jedinstveno nastupali u interesu RS-a.

Lider SNSD-a je kazao i da želi da Ivanić nastavi da učestvuje u razgovorima o promjeni Ustava, a istaknuto je i da bi bilo dobro da se u njih uključe i predsjednici SDS-a i SDPBiH.

Konstatirano je i da je saradnja dviju stranaka na nivou poslaničkih klubova, također, bila dobra, a da je bilo određenih spornih pitanja oko koordinacije i političkog uticaja u kreiranju rješenja na kojima radi Vlada RS-a.

Drugi problemi, kako je naveo, odnosili su na saradnju na lokalnom nivou, jer ima jedan broj općina gdje ove dvije stranke ne sarađuju dobro što se prenosi i na viši nivo.

Ivanić je rekao da će obje stranke predložiti svoje predstavnike koji će sagledati politiku koja se provodi u socijalnoj oblasti, agraru, reformama penzionog fonda i drugo, a na čemu je PDP insisitirao i ušao u koaliciju sa SNSD-om.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: