Igor Radojičić
0

SNSD će učestvovati u sutrašnjim bilateralnim razgovorima

FENA
Potpredsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Igor Radojičić izjavio je da bi predstavnici te stranke trebalo da učestvuju na jednom bilateralnom razgovoru bh. lidera s predstavnicima SAD-a i EU sutra u Sarajevu.

On je pojasnio da niko od učesnika u butmirskim pregovorima ne učestvuje u razgovorima koji se danas vode u Sarajevu, jer nisu bili fizički u mogućnosti, pa im prisustvuje funkcioner stranke Staša Košarac.

Radojičić je u izjavi novinarima u Banjoj Luci ponovio stav SNSD-a po kojem je “butmirski paket” neprihvatljiv kao osnova za razgovore, ali i dodao da je SNSD spreman razgovarati o određenim temama, kao što je imovina BiH, eventualno promjene nekih dijelova Ustava BiH.

"Voljeli bismo da se domaći politički subjekti pokušaju dogovoriti bez stranaca, ali ima stranaka koje na to nisu spremne i postoje velike razlike među stavovima stranaka. Butmir je uveo novu, komplikovanu geografiju, gdje svijet ima sedam a ne četiri strane, jer je svih sedam stranaka imalo skoro sedam različitih stavova“, tvrdi potpredsjednik SNSD-a.