Banja Luka
0

FOTO / SNP obilježio rođendan haškog optuženika Karadžića

FENA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
U organizaciji nevladine organizacije Srpski narodni pokret (SNP) "Izbor je naš" danas je na ulicama Banje Luke obilježen rođendan bivšeg predsjednika Republike Srpske i haškog optuženika Radovana Karadžića.

Ova nevladina organizacija iz Banje Luke je, kao i ranijih godina, organizirala povorku od desetak automobila, a centralno mjesto imao je kamion na čijoj je ceradi bila zastava Srbije, profil Radovana Karadžića i čirilično ispisana čestitka "Vjerujemo da nisi kriv, srećan ti rođendan predsjedniče".

Zatim su prodefilovali ulicama Banje Luke uz skandiranje Karadžiću, a sa ozvučenja su se čule nacionalističke pjesme koje veličaju Kosovo u Srbiji, te srpski narod.

Foto: SRNA
Foto: SRNA
Inače, Srpski narodni pokret "Izbor je naš" je nevladina organizacija poznata po tome što se zalaže za izdvajanje RS-a iz BiH, za koju kažu da je "nametnuta" država.

Osim podrške Karadžiću, izjašnjavali su se i protiv priključenja BiH NATO-savezu, prikupljali potpise za referendum o otcjepljenju RS-a iz BiH, ali ta inicijativa nikada nije razmatrana iako su je predali Narodnoj skupštini RS-a prije nekoliko godina.