{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SNP "Izbor je naš" zatražio "nezavisnost RS-a"

F
27.3.2008. u 23:09
0
1
SNP "Izbor je naš" zatražio "nezavisnost RS-a"
0
SNP "Izbor je naš" zatražio "nezavisnost RS-a"
Na protetsnom skupu koji je u četvrtak u Banjoj Luci organizirala nevladina organizacija Srpski narodni pokret (SNP) "Izbor je naš" izrečene su poruke u kojima se traži "nezavnost Republike Srpske koju bi proglasila Skupština RS-a".
Učesnici mitinga nosili su srpske zastave i transpartene na kojima je pisalo "Dajem Bosnu za Srpsku", "BiH - tamni vilajet za sve", te one sa natpisima koji govore da je "Kosovo Srbija".

Veliki broj policajaca osiguravao je ovaj skup te sve objekte u kojima su smještene institucije RS-a i diplomatsko-konzularna predstavništva.

Pored organizatora, na ovom skupu, čija je poruka bila "Kosovo je Srbija i neka bude nezavisna Srpska“, su kao govornici učestvovati predstavnici Srpske nacionalne zajednice iz Makedonije, Srpskog nacionalnog vijeća Kosova, Srpskog narodnog vijeća Crne Gore, koji su dali podršku skupu i zahtjevima organizatora.

Predsjednik SNP "Izbor je naš" Dane Čanković kazao je da će „srpski narod u BiH istrajati na zahtjevima za izdvajanje RS-a iz nametnute države“, te dodao da se ujedno prikupljaju i potpisi građana koji podržavaju zahtjev za otcjepljenje RS-a.

Podsjećamo, i ranije je ova nevladina organizacija prikupljala potpise građana, kako su rekli, za otcjepljenje RS-a i „nemetnute BiH“, ali su "odustali od izdvajanja RS-a iz sastava nametnute BiH putem referenduma i da traže da Narodna skupština proglasi RS nezavisnom državom“.

Iako je ova nevladina organizacija ranije najavljivala da će skupu prisustvovati i da su pozvali predsjednika RS-a Rajka Kuzmanovića, predsjednika Narodne skupštine Igora Radojičića i premijera Milorada Dodika da prisusutvuju Saboru, niko od njih nije se pojavio.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: