{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Snježne padavine uzrokovale poteškoće u odvijanju saobraćaja u BiH

F
15.11.2007. u 13:40
0
0
Snježne padavine uzrokovale poteškoće u odvijanju saobraćaja u BiH
0
Snježne padavine uzrokovale poteškoće u odvijanju saobraćaja u BiH
Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) saopćila je kako snježne padavine u posljednja 24 sata pričinjavaju poteškoće u odvijanju saobraćaja na svim putnim pravcima u Bosni i Hercegovini, a posebno u višim predjelima.
U FUCZ upozoravaju da je preko planinskih prijevoja za teretna vozila obavezna upotreba lanaca, kao i da je od danas prema zakonu obavezna zimska oprema za sva vozila.

Kao putni pravci preko kojih je otežan saobraćaj izdvojeni su Bugojno, Kupres, Livno, Šuica, Bosansko Grahovo, Glamoč, te Prozor - G. Vakuf (Makljen), Travnik - D. Vakuf (Komar), Sarajevo - Konjic (Ivan-sedlo), Srednje - Kladanj (Nišići i Karaula) i pravci preko romanijske regije za Goražde.

Na putnom pravcu Bosanski Petrovac - Drvar zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko prevoja Oštrelj. Ekipe putne operative nalaze se na terenu te vrše čišćenje i posipanje kolovoza.

Izvještaji prispjeli jutros ukazuju da je na području Federacije BiH vodostraj rijeka, rječica i potoka u blagom porastu, ali da nema opasnosti od izlijevanja i poplava.

Na pojedinim područjima ekipe su na terenu i prate situaciju.

Usljed sniježnih padavina u svim općinama Unsko-sanskog kantona došlo je do prekida u snabdijevanju električne energije. Radnici Elektrodistribucije su na terenu i vrše otklonjanja tih prekida.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: