Djeci radost, drugima problem
0

Snijeg 'zameo' cijelu BiH

Sarajevo-x.com
Tuzla (Foto: Fotoservis)
Snijeg koji neprekidno pada tokom cijelog dana gotovo u svim dijelovima Bosne i Hercegovine prouzrokovao je pravi saobraćajni kolaps u našoj zemlji. Iako su nadležne službe za čišćenje neprekidno na terenu, na cestama je pravi haos, jer samo što se ulice očiste, snijeg ih ponovo zamota svojim bijelim prekrivačem.

Navala 'snježno-bijele legije' obradovala je najmlađe stanovnike naše zemlje koji će napokon moći uživati u pravim zimskim radostima, međutim vozačima, ali i svima ostalima prouzrokovala je velike probleme.

Brojni prigradski djelovi i sela ostala su u potpunosti odsječena jer iako nadležne službe pokušavaju očistiti snijeg, on neprekidno pada i veoma brzo zamete bh. ulice i puteve.

U Mostaru je tokom dana snijeg napadao više od pet centimetara, a Odjel za privredu i inspekcijske poslove anagažirao je svoje službe poslove da počnu obavljati svoje obveze bez obzira na to što je neradni dan.

Slična situacija je i u Tuzli, ali i ostalim gradovima BiH, a nadležni su apelirali na građane da se tokom dana suzdrže od kretanja, ukoliko nemaju prijeke potrebe, dok se vozačima savjetuje veliki oprez, prilagođena brzina, i, naravno, obavezna zimska oprema.

No, snijeg će padati samo danas, saznajemo iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, jer već u narednim danima očekuje se porast temperature pa čak i do deset stepeni Celzijusa.

"Naredna dva dana bit će iznimno hladno, a moguća je i kiša. Međutim, već u srijedu i četvrtak očekuje nas toplije vrijeme, a dnevne temperature će dosezati i do deset stepeni Celzijusa. Međutim, nagli porast temperature će vjerovatno prouzrokovati poplave širom Bosne i Hercegovine", saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.