Stvaraju se gužve
19

Snijeg zabijelio Tuzlu: Neočišćene ceste i trotoari stvaraju probleme građanima

Piše: A. K.
Foto: D. Z./Klix.ba
(Foto: D. Z./Klix.ba)
Snijeg koji je noćas počeo padati jačim intenzitetom na području Tuzle sa sobom je donio određene probleme pješacima i vozačima.

Neočišćene ceste predstavljaju problem svim učesnicima u saobraćaju. Također, ni pješaci nisu u povlaštenijoj poziciji s obzirom na to da se snježni pokrivač zadržao na trotoarima, zbog čega su prinuđeni hodati saobraćajnicama.

Posebno kritična situacija je na zapadnom ulazu u Tuzlu gdje su u prigradskom naselju Husino zbog neočišćenih saobraćajnica zabilježene veće kolone vozila.

Nakon obilnih snježnih padavina na području Tuzlanskog kantona na svu sreću nisu zabilježene saobraćajne nesreće, ali se vozači pozivaju na pojačan oprez upravo zbog loših uslova na svim cestama.

Iz Civilne zaštite Tuzlanskog kantona nam je rečeno da su u pripravnosti i njihovi službenici te da su spremni za izlazak na teren u kritičnim situacijama.

Iz Javnog komunalnog preduzeća Komunalac potvrđeno nam je da su ekipe zadužene za zimsko održavanje cesta izašle na teren te da se djeluje po redu prioriteta.

Temperatura zraka jutros u 9 sati u Tuzli je iznosila minus dva stepena celzija, a obilnije snježne padavine ponovo se očekuju u večernjim satima.