BiH
0

Snijeg uništio automobil u centru Bijeljine

SRNA
Automobil Peugeot uništen je danas u centru Bijeljine kada je na njega sa zgrade pala velika količina snijega, rečeno je Srni u Centru javne bezbjednosti Bijeljina.

Vozilo je uništeno na parking-prostoru u Ulici Meše Selimovića, broj 32, a vlasništvo je osobe čiji su inicijali S.M. iz Bijeljine.

Vlasnik automobila prijavio je slučaj policiji.

Načelnik bijeljinske komunalne policije Miodrag Đukić rekao je Srni da je komunalna policija izvršila uviđaj i da će biti pokrenut prekršajni postupak protiv vlasnika zgrade.

"Radimo na pokretanju postupka zbog prekršaja iz komunalnog reda jer nije očišćen snijeg kako je to zakonski predviđeno. Utvrđujemo podatke o tome ko je vlasnik zgrade kako bi bio pokrenut postupak zbog nečišćenja snijega", rekao je Đukić.

On navodi da su sva pravna lica, vlasnici trgovinskih, zanatskih, ugostiteljskih radnji, kao i fizička lica, dužna da uklone snijeg ispred svojih poslovnih objekata u širini od dva metra i u dužini objekta.

Đukić je podsjetio da su predviđene kazne za nečišćenje snijega i leda ispred poslovnih objekata za pravna lica od 1.000 KM do 1.500 KM, za odgovorno lice u pravnom licu od 150 do 200 KM, za vlasnike trgovinskih, ugostiteljskih, zanatskih radnji od 800 do 1.000 KM, a za fizička lica od 70 do 90 maraka.