BiH
3

Snijeg u Banjoj Luci građanima nije napravio veće probleme

Piše: G. D.
(Foto: Klix.ba)
Snijeg u Banjoj Luci nije napravio probleme komunalnim preduzećima i građanima. Iako je snijeg padao cijelu noć i najveći dio jutra, ulice su u potpunosti očišćene i prohodne.

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda RS kažu da se ozbiljnije padavine i pogoršanje vremena sa padom temperature očekuju do ponedjeljka popodne.

"Prvo će na zapadu doći do obilnih padavina koje će početi s kišom, ali će se vrlo brzo pretvoriti u snijeg. Na zapadu će u nedjelju u višim krajevima biti i do 40 centimetara snijega. Bit će dosta jakog vjetra, olujnog u planinama, tako da će u nedjelju na ponedjeljak u istočnim planinskim krajevima biti snježnih nanosa", saopštili su u Zavodu.

Prema njihovim riječima, snježna granica će se spuštati i u niže krajeve od 400 metara nadmorske visine, tako da se u svim krajevima može očekivati formiranje snježnog pokrivača.

"U ponedjeljak će biti leden hladan dan u svim krajevima, a temperatura neće nigdje preći iznad nule. Razvedravanje se očekuje u utorak, kada bi temperatura mogla biti između pet i 10 ispod nule, a na planinama i do minus 15 stepeni celzija", kažu meteorolozi.