Trzaji zime
275

Snijeg ponovo zabijelio Sarajevo, sunce se vraća u četvrtak

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Snijeg je danas prekrio glavni grad Bosne i Hercegovine, a prema podacima FHMZ-a, zimske padavine trebale bi prestati u poslijepodnevnim satima.

Na svu sreću, ovakvo vrijeme gledat ćemo najdalje do srijede, jer već u četvrtak možemo očekivati sunčano vrijeme.

Smanjenje oblačnosti nas čeka već u srijedu od poslijepodnevih sati. Najniža jutarnja temperatura zraka će uglavnom biti između -2 i 2, na jugu zemlje do 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka će većinom biti između 5 i 10 stepeni, na jugu zemlje od 13 do 17 stepeni.

U četvrtak, kao što smo rekli, bit će pretežno sunčano. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom između -3 i 1, na jugu zemlje do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka bit će većinom između 7 i 13, na jugu zemlje do 17 stepeni.

U petak će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom će biti između -3 i 2 stepena, na jugu zemlje do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom će biti između 10 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 19 stepeni.

Prvog dana vikenda građani mogu očekivati također pretežno sunčano vrijeme. Najniža očekivana jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom između -2 i 2, na jugu zemlje do 7 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom će biti između 14 i 19, na jugu zemlje do 22 stepena.