Neće se zadržati
719

Snijeg počeo padati na bh. planinama, narednih dana moguć i u širem dijelu BiH

Piše: Dž. L.
Igman (Foto: Čitatelj)
Igman (Foto: Čitatelj)
Snijeg je danas u poslijepodnevnim satima počeo padati na nekoliko planina u našoj zemlji, a već od sutra očekuje se u širem dijelu Bosne.

Kako nam javljaju čitatelji, kiša koja je danas počela padati na Jahorini i Igmanu, u poslijepodnevnim satima prešla je u snijeg i susnježicu.

Sudeći prema snimcima s Vlašića, Ponijera i Romanije, snijeg bi do sutra mogao zabijeliti veliki dio planinskih predjela naše zemlje. Na olimpijskoj ljepotici Bjelašnici puše jak vjetar, a u večernjim satima očekuje se snijeg.

Jahorina (Foto: Jahorina.org)
Jahorina (Foto: Jahorina.org)

Prema prognozama hidrometeoroloških zavoda, od sutra se u jutarnjim satima i prije podne očekuje snijeg u Krajini, Posavini i na sjeveroistoku Bosne, a u Hercegovini će uglavnom padati kiša.

Vlašić (Foto: Vlašić-BiH.com)
Vlašić (Foto: Vlašić-BiH.com)

Oblačno vrijeme sa snijegom i susnježicom očekuje nas i iduće sedmice, a obilnije padavine mogle bi zahvatii jugozapad Bosne, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Igman (Foto: Čitatelj)
Igman (Foto: Čitatelj)

Ipak, snijeg se neće dugo zadržati jer će već sredinom sedmice preći u kišu.

Podsjećamo, gotovo sve bh. planine spremne su ovogodišnju sezonu skijanja dočekati uz proširene kapacitete i nove sadržaje. Za ljubitelje snijega i skijanja ostaje samo da čekaju dok planinski predjeli u BiH u potpunosti ne zabijele.